Enjeksiyon Stand
Enjeksiyon Standlar
Enjeksiyon Stand ile ilgili Genel Bilgiler
Enjeksiyon, plastik üretiminde kullanılan bir terimdir. Eriyik plastiğin bir kalıba enjekte edilip soğutulmasıyla plastiğin kalıbın şeklini alması yöntemine verilen addır. Enjeksiyon plastik üretiminin Stand sektöründe kullanılması 2000’li yılların başına dek uzanır.
Stand sektörünün temel sorunlarından biri, teşhir standlarının hacimli olması nedeniyle depolama ve taşıma maliyetlerinin yüksek olmasıdır. Demonte olarak üretilen standlar ise kurulum zorlukları nedeniyle sahada satış ekibine sorun çıkarmaktadır.
Enjeksiyon stand, bu sorunların üstesinden gelen modüler bir stand sistemidir. Kalıplı üretim sayesinde enjeksiyon standın rafları hazır olarak üretilir. Raflar arasına gelen plastik ekstrüsyon raf taşıyıcılarının enjeksiyon raf yuvalarına geçirilmesi sayesinde Enjeksiyon standlar hem sahaya demonte olarak sevk edilerek depolama ve lojistik maliyetinden önemli ölçüde tasarruf edilmesini sağlar, hem de sahada kolayca kurulabildiği için satış ekibi dostudur.
Enjeksiyon Standların Dezavantajı
Dezavantajı ise, standın raf ölçülerinin değiştirilemiyor olmasıdır. Müşterilerimiz bazen raf ve stand çözümünü beğenmelerine rağmen, raf genişleğini kendi ürünlerine göre dar ya da geniş bulabilmektedir. Bunu telafi etmek üzere farklı ölçülerde ürettiğimiz kalıplarla müşterilerimize ölçü alternatifler sunabilmekteyiz.
Enjeksiyon Standların Kullanım Alanları
Enjeksiyon Standlar aynı zamanda çok ağır yükleri taşıyabildiklerinden, kozmetik ve ilaç sektörü gibi hafif ürünlerin teşhirinden, madeni yağ, içecek, gıda ve bitkisel yağ sektörlerine kadar hemen her sektörde kullanılabilir.
Büyük boyutlu ürünleriniz için de 60 cm. genişliğinde raf alternatifimiz bulunmaktadır.
Enjeksiyon stand raf adeti ve raflar arası mesafeler müşterinin istediği şekilde ayarlanabilir. Bu sayede standın yüksekliği de müşterinin isteğine göre belirlenebilir.
Enjeksiyon standların tek olumsuz yanı, kalıp yatırım maliyeti yüksek olduğu için kalıp bir kez üretildikten sonra rafın ölçüleriyle oynanamıyor olmasıdır. Örneğin 50 cm. genişliğindeki bir raf, müşterinin talebine göre 55 cm.ye çıkarılamaz. Bu nedenle standda sergilenmek istenen ürünün ambalaj ölçülerinin enjeksiyon raf ölçülerine uyması önemlidir.
Enjeksiyon Tasarım Alternatifleri
Güllüoğlu Plastik Stand, Bübchem Modüler Teşhir Ünitesi
Entosav Enjeksiyon Stand
Sağda: Otacı Plastik Stand, Sağda: NanoBor Teşhir Standı
Dimes Yeşil Raflı Enjeksiyon Stand Detayları